AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

About


TENTANG BLOG
Blog Mizs Aena no Sekai ni pada asalnya adalah blog untuk catatan harian aku Tapi sejak tahun 2014, ianya dah bertukar jadi blog untuk review anime. Idea ni datang bila aku si peminat anime rasa nak express something lepas banyak tengok anime, tapi tak tahu nak express dekat mana. Review (ulasan) yang aku buat 100% adalah daripada pandangan peribadi aku sendiri. Jika tersama dengan post blog lain, hanya kebetulan semata. Aku pun still lagi cari gaya penulisan yang sesuai untuk diri aku, so kalau post yang kau baca sekarang, dan post yang kau baca dulu tak sama, ampunkan aku~~ Aku akan cuba buat review sesantai yang mungkin, sebabnya aku ni jenis yang pemalas. Nak update post pun makan tahun kadang tu. Hewhew.


PEMILIK BLOG
Nama samaran Mizs Aena (MA), perempuan, and anime freak. I'm not otaku for sure. Selain anime, aku pun suka layan Runningman, K-Drama, J-Drama, & English movie.


ANIME KEGEMARAN
Aku jenis yang suka tukar-tukar favorite anime aku, sebab kadang anime musim yang sekarang lagi best dari musim lepas. Haha. Tapi ada a few anime yang memang aku akan repeat tengok balik, sebab tak jemu. Fullmetal Alchemist Brotherhood, Fairy Tail, Naruto Shippuuden, Bleach, Magi Series, D. Gray-Man, Gintama, Prince of Tennis, Kaichou wa Maid-sama, Kuroshitsuji, Mahouka Koukou no Rettousei, Sword Art Online. Eh, banyak pulak.


WATAK ANIME LELAKI KEGEMARAN
Selalu berubah-ubah. Susah nak tetap pendirian ni. Haha. Let me think. Yang ada dalam senarai, Sakata Gintoki, Gray Fullbuster, Usui Takumi, Edward Elric, Shiraishi Kuronosuke, Uchiha Sasuke, Sanji. Ermmmm banyak lagi ruang kosong dalam hati ni. Hewhew.


WATAK ANIME PEREMPUAN KEGEMARAN
Erza, Lucy Heartfilia, Mirajane Strauss, Kagura, Haruno Sakura


GENRE KEGEMARAN
Action, comedy, romance, adventure, bishounen, psychological, superpower & supernatural.


SEIYUU KEGEMARAN
Hosoya Yoshimasa, Fukuyama Jun, Suzumura Ken'ichi & Suwabe Junichi


OST ANIME KEGEMARAN
Banyak. And mostly OST dari anime Naruto Shippuuden, Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Gintama, dan Sword Art Online.


FANPAGE
Anime Review by MA (Facebook Fanpage)
Mizs Aena (Facebook)
@animereviewmelayu (Instagram)
@MizsAena (Twitter)


PERMARKAHAN
Aku bagi bintang based on my enjoyment. Tahap mana aku enjoy anime berkenaan. Bukan secara teknikal like music, animation or art. Sebab aku sendiri tak belajar dalam bidang tu. Mereka yang buat lebih pakar dari aku. :)



Post a Comment