AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Monday, January 23, 2017

[Review: Anime] Tactics, Zombie-Loan, and Tsubasa Chronicle


Hi all! Soon I will get really busy (plus really lazy, haha XD), so aku decide nak combine a few anime untuk review dalam satu post. Jadinya, untuk review kali ni dan seterusnya akan jadi lebih pendek dari kebiasaannya. Tak banyak yang berubah dari segi pengstrukturan, tapi ianya lebih ringkas dan banyak selitkan elemen bebas. But, in case aku ada masa free yang panjang dan Cik Rajin datang, mungkin boleh buat review penuh kot. Pray so that Cik Rajin always comes to visit me, XD.

Tuesday, January 17, 2017

[Review: Anime] DRAMAtical Murder


Hello guys! Okay, Dramatical Murder ni aku tengok week by week. Aku tertarik nak tengok siri ni disebabkan oleh sinopsisnya. Kiranya lama juga lah kan aku dah habis tengok anime ni, dua tahun dah, huhu. Banyak lagi tau sebenarnya anime nak review ni. Cuma tang masa tu je yang tak banyak, and tang rajin susah sangat nak datang, XD. Dramatical Murder adalah anime yang diadaptasi daripada video game. Tapi, rasanya tak payahlah korang nak main game ni. *Sigh*  Seriously tak payah, sebab video game ni mengenai s** between male. Eeewww. Mujurlah anime tak ada langsung babak-babak macam tu, phewwww.

Sunday, January 15, 2017

[Review: Anime] Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. (My Teen Romantic Comedy SNAFU) Season 1 & 2


Aku tengok SNAFU ni tahun lepas. Rasanya habis dalam masa 3, 4 hari jugalah, sebab aku habiskan terus dua season. Masa ni memang mood nak tengok benda-benda romantik je (cewah, XD). Yelah, selalu sangat menghadap anime genre action pun boring juga kan, sekali-sekala kena relakskan otak dan santaikan mata juga, heee. Walaupun SNAFU dikategorikan sebagai genre romance, tapi sebenarnya kurang sangat babak romantis tau. Boleh dibilang dengan jari, hewhew. But, it’s still worth to watch it. ;)

Saturday, January 14, 2017

[Review: Anime] Vampire Knight: Guilty


Ini adalah review bagi Vampire Knight season kedua. Untuk review season pertama, boleh [klik sini]. Sebenarnya lama dah habis tengok anime ni. Lepas tengok season pertama, terus terjah season kedua pula. Tapi entah kenapa ya aku tak review sekaligus je dulu kan? Dah kena buat kerja dua kali, hewhewhew.

Thursday, January 12, 2017

[Review: Anime] Natsume Yuujinchou Series (Season 1-5)


Aku terminat nak tengok siri Natsume Yuujinchou ni sebab macam best je sinopsisnya. Aku decide nak tonton semua season baru buat review. Actually, siri ni nak terbitkan season 6 pula tahun ni, tapi lama sangat aku nak tunggu season 6 tu kan. Tu yang aku terus buat je review sampai season 5. Kalau tak nanti aku lupa terus nak buat. Hewhew.

Saturday, January 7, 2017

[Review: Anime] Taboo Tattoo


Just finish this a few days ago, and decide nak buat review terus sementara banyak masa free ni. Kalau lengah-lengahkan, mahu aku lupa apa yang nak diulas nanti. Hewhew. Aku jadi berminat nak tonton Taboo Tattoo disebabkan opening dia. As you know, aku memang suka tengok video most top anime opening dan seangkatan dengannya. So aku ada tengok video most top anime opening 2016, dan Taboo Tattoo ada dalam senarai. Tengok macam best je, macam syok je anime ni. Hurm, mesti anime pun best! Best ke? Errrr….