AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Sunday, December 25, 2016

[Review: Anime] Gakusen Toshi Asterisk


Aku tengok Gakusen Toshi Asterisk dalam dua minggu lepas, and habis dalam masa dua hari. Ingatkan nak terus buat reviewlah kononnya, tapi sebab balik kampung dan busy sikit dalam masa dua minggu ni, niat tu terpaksalah aku lupakan. Hewhew. Just a slight of warning. This anime contain so much of HAREM scene. Rasa macam setiap episode ada scene naked body, blerghhh. Aku pun terkena, hampeh tol. Haha.
 

Friday, December 9, 2016

[Review: Anime Movie] Detective Conan The Movie 20: The Darkest Nightmare


Setiap tahun aku memang selalu tunggu filem Detective Conan (DC), sebab semua filem yang ditulis oleh Aoyama-sensei memang terbaik, lagi-lagi dari segi penyiasatan. Cuma kadang tu adalah juga babak yang agak boring sikit kan masa tengok filem-filem terdahulu. Tapi tapi tapi, filem yang ke 20 ni memang sangat terbaik dan kat Jepun sendiri berjaya mendapat kutipan tertinggi dalam franchise DC, iaitu 6.102 billion Yen, dan mengalahkan rekod filem yang ke 19, Sunflowers of Inferno. The Darkest Nightmare ni pun baru je ditayangkan April lalu. Filem ni juga adalah filem ketiga yang melibatkan Black Organization. Excited hakak masa tonton filem ni tau. Hiks! >_<

Thursday, December 1, 2016

[Review: Anime] C : The Money of Soul and The Possibility Control


Sebelum korang nak tengok anime C : The Money of Soul and The Possibility Control ([C]) ni, penuhkan dulu ilmu ekonomi dan kewangan dalam dada korang. Atau pun kalau tak ambil dua subjek ni, boleh baca baca info mengenai term ekonomi dan kewangan untuk memudahkan korang faham plot [C] ni. Sebab siri ni dibuat berdasarkan bidang ekonomi dan kewangan, dan juga berdasarkan pengalaman sendiri pengarah yang mengalami kesan daripada kes “bankruptcy of Lehman Brothers” (krisis kewangan 2007-2008). Actually aku pun baru je habis tengok anime ni. So aku nak buat review terus supaya aku tak lupa apa benda yang aku nak ulas nanti. Hewhew.