AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Saturday, July 5, 2014

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 1

Kali ni aku nak review pasal my favorite variety show pulak. Tiba-tiba je dah sampai episod 201 ye tak? Hehehehehehe. Kenapa tak review episod lain? Sebabnya - malas dan tak ada masa. Banyak sangat nak kena review~
hell yes onion head
Actually, aku tengok episod ni dua minggu lepas. Ni, aku nak review pun, sebab my boys ada dalam episod kali ni as a guest~
admire2 onion head
Ngado eh! Hehehe



GUEST
Kim Sungkyu [INFINITE]
Hoya [INFINITE]
Chansung [2PM]
Kang Minhyuk [CN Blue]
Jinyoung [B1A4]
Minho [SHINee]
Bora [SISTAR]


**See! See! My comel Sungkyu, Hoya and Minhyuk ada dalam ni. Haha. (Nak jugak gedik~~)**

Episod kali ni bertempat di kawasan perkampungan yang ada sawah, ladang dan kawasan penternakan. Tema untuk misi kali ni, National Idol. Idol kampung VS Idol Bandar~ Semestinya lah Idol Kampung tu geng Runningman~
uhuhuh onion head
Jom tengok screencaps. Before that, maaflah, picture bukan HD. Aku download 360p je.
hell yes onion head


Idol Kampung naik jentera petani untuk ke tempat mission. Kenapa? Sebab nak selaras dengan tema IDOL KAMPUNG~
Idol Bandar naik van selebriti. Kaler hitam~

Konon-kononnya terpilih sebagai idol no. 1 kat kampung diorang. Hahaha~
Yang bawah ni Idol Bandar, entrance dengan intro pun buat flashy-flashy (maafkan bahasa patik yang punah-ranah ni~ Lama dah tinggal kelas bahasa.....)

Naneun Minhyuk~
admire2 onion head
Grandpa Sungkyu and Hobaby~
embarrassed1 onion head
Actually, kalau ada Sandeul lagi best. Atuk Sandeul boleh kawan dengan Atuk Sungkyu~ Kehkehkeh

Vitamin C dalam kumpulan Idol Bandar. Suka dia ni sebab tak gedik.

Idol Bandar masa masuk, ada lagu old-school sebagai lagu iringan (hamba tak tau lagu apa, hamba lupa~). So diorang masuk-masuk, dah kumpul semua terus buat tarian ala-ala knife dance la~

Lagu tu lagu lama kan, so Idol Kampung tak nak kalah jugak. Buat tarian retro diorang~
hehe onion head

Fashionable City Idol~

Lepas tarian pelik tu, Idol Bandar introduce diri masing-masing. Ni Jaesuk sakat Minho. Masa intro buat muka innocent je, masa tengah buat mission, muka terus berubah. Joongkook pulak, cakap kalau Minho kalah, Minho nangis. Kekeke~

Giliran Changsung pulak kena sakat. Dapat nickname baru, Idol Hidung Besar. Hahahaha. Aku pun baru perasan sebenarnya hidung dia besar, kalau Jaesuk tak cakap. Keh~

Kali ni Sungkyu pulak. Sungkyu ni digelar Genius Entertainment - setiap yang keluar dari mulut dia, semua kelakar~ Siap bragging pasal dia pandai masa sekolah dulu. Tapi dia memang otak genius pun!

IDOL BANDAR VS IDOL KAMPUNG
VS

Ni masa nak decide sapa jadi sapa dalam team masing-masing. Contoh, Changsung pegang watak Sukjin (sebab hidung besar cam Sukjin =.=)
Sungkyu tak puas hati dapat watak Haha. Haha. Nak jugak watak Jaesuk~

Ni statement paling kelakar. Entah mana datangnya persamaan Jaesuk dengan Minho. Kekekekekekeke~

Anggap Kwangsoo tak ada dalam team Idol Kampung. Keh~
evil smile onion head

Lepas intro, PD bagitau mission diorang. Ada tiga misi yang perlu dilakukan untuk dapatkan benefit untuk misi terakhir. Misi pertama Pertarungan Fizikal Sukan - misi ni bertempat kat sawah padi yang tak ada pokok padi. So diorang mandi lumpur dalam bendang je.
uhuhuh onion head
Main-main je. Mula-mula diorang buat preliminary game, Human Rice Planting untuk dapatkan benefit dalam misi pertama. Setiap team member perlu buat penghadang dengan bongkokkan badan diorang, untuk ahli yang dipilih lompat atas badan (macam larian berpagar, tapi pagar ganti badan orang, atas bendang~ =.=). Lepas dah lari sampai teammate yang terakhir, ambil bendera R, lepas tu lari balik ke tempat mula. Yang menang dapat benefit.

Sampai kat bendang. Team Idol macam nak tak nak je turun bila nampak bendang~

Tapi turun jugak~


PD terangakn pasal misi.
Bila dengar pasal sukan, Jinyoung terus lemah~ Hahahahahaha

Sebaliknya, Minho yang memang aktif sukan bersemangat gila!

Tapi elder Runningman risaukan Sungkyu sebab takut penat. Sungkyu kan Atuk. Haha

Tapi Sungkyu kata, tak apa. Sebab dia buat exercise. Tapi exercise baru dua bulan. Tu pun sebabkan temankan member Infinite. Kalau tak, dalam mimpi je lah nak tengok dia work-out.
eating me onion head

Haha duduk satu bangunan kondo dengan Infinite, so dia bagitau yang Sungkyu main pingpong (tapi tak pun...melalut lebih je Haha tu~ hehe)

Kwangsoo dipilih sebagai orang akan lari dalam team RM, manakala Minho pulak bagi team Idol.
Minho stretching. Lompat-lompat.

Kwangsoo nampak, lepas tu nak stretching gak. Tapi stretching kuak letang atas bendang~
bird onion head
Memang body-gag betul lah.

Lepas tu, ada yang buat body-gag tak sengaja sebab terjatuh, bendang licin. Kekekeke~
Cian pakcik Sukjin~

Misi bermula!!
Masing-masing cari port nak untuk human rice pads.

Runner ready nak lari~

Runner start!

Macam dalam Idol Sport Competition pulak aku tengok Minho ni. Hahaha.

Body-gag set sampai seluar Kwangsoo nak tertanggal~

Untuk Human Rice Pads ni, team Idol menang mudah sebab Kwangsoo buat body-gag banyak.
bird onion head
Tapi team RM tak puas hati, diorang nak buat relay pulak. Mula-mula Changsung protest, tak nak sebab diorang dah menang. Lepas tu, Bora yang comel dan baik hati bagi can kat team RM. Kenapa??
.
.
.
.
.
.


Untuk game relay, Idol menang lagi. Benefit yang diorang dapat, boleh eliminate salah satu member RM. Dan dah tentu-tentunya diorang nak singkirkan Joongkook! Tapi Jaesuk protest, sampai cuci muka dengan air tanah~

Aku skip pics diorang relay. Nanti korang tengoklah sendiri eh.
cheer2 onion head

Untuk misi pertama, diorang panggil Go-Fight!
Diorang kena singkirkan ahli kumpulan lain dari pelantar(?) diorang dan letak bakul untuk snack. Untuk game yang ni, Idol Kampung menang.

Aku tunjuk favorite scene aku dalam game ni.
Kesin Atuk Sungkyu~ sobsob (sambil nak bagi towel kat Sungkyu guna monitor pc!)



Sambung part 2 kat sini. Panjang sangat. T_T


No comments: