AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Saturday, July 5, 2014

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 2

Sambungan dari part 1. Boleh tengok part 1 dekat sini.

Lepas tu Jinyoung pulak. Kena provok dengan Joongkook. Belum sempat mula dah buat body-gag, jatuh tergelincir~ Kekekekekeke

Habis dengan Jinyoung, Sukjin pulak cabar Sungkyu. Ceh, Sungkyu ingat dia boleh menang la kot sebab lawan Sukjin je. Last-last dia yang tergolek dalam lumpur tu. Heheheeheheh~

Berani betul Bora pegang rambut tiger aumm aummm~ hehehehehe

Ni scene lawak. Sungkyu menggatal dalam ni~
kicked1 onion head
Sebenarnya kena tampar dengan Bora. Kehkeh


Untuk misi kedua pulak, diorang kena dapatkan 3 stamp daripada 5 tempat yang buat game. Misi kedua ni, team RM yang menang~ huhu

Ni antara tempat yang ada game. Yang ni, team RM dapat stamp.
Dah mandi lumpur, mandi masa basuh pinggan pulak~
eaten alive onion head

Saja nak tunjuk part ni sebab nama KL tu muncul pulak, haha.

Yang ni, kena cari ginseng sampai 500gram. Team Idol dapat stamp kat tempat ni. Tapi kelakar jugak scene kat sini. Hehehe.
Dapat ginseng cam dapat emas. Kalau boleh nak jerit 1 dunia bagi dengar, hahahahah.

Minho pun dapat gak!

Minhyuk pun dapat jugak. Mula-mula Minhyuk sorang je yang tak dapat cari ginseng tu sebab asyik dapat kentang je. Dia dapat yang last punya, yang cukupkan 500gram tu. Sungkyu peluk sebab bangga dongsaeng dapat jackpot jugak~!
bye2 onion head

Dalam sejarah, pesaing RM yang paling lembik~ kekekeke

Misi ketiga sebelum misi terakhir, dorang kena buat other team out dengan jaringkan bola keranjang dalam net yang ada nama masing-masing. Team Idol menang mudah sebab team RM langsung tak dapat cari bola.

Jinyoung yang jumpa mula-mula.

Lepas tu Chansung pun jumpa bawah tong sampah.


Yang ni, Minho buat dunk masa Joongkook duduk depan net die. Out jugak walaupun jaga net sendiri. Kekekekeekeke~

Gary, jumpa bola, lepas tu kena curi dengan team team Idol, dan bola yang dia jumpa tu yang tolong out-kan nama dia. Hehehehe.

Ni pesta bola keranjang sebelum dapat jaringkan bola dalam net Jihyo. Hoya as a shooter. Hehe~

Untuk misi terakhir, diorang kena buat relay. Dekat setiap checkpoint relay tu, diorang kena buat misi. Untuk relay ni, team RM dapat 2 benefit, team Idol dapat 1 benefit. Pic bawah ni arrangement of relay. Baton diorang sebelah selipar warna putih
1st runner : Sukjin VS Jinyoung
Kena bawak air dalam bekas empat segi.

2nd runner : Haha VS Sungkyu
Terima air dari runner 1, masuk dalam tempayan yang ada lubang kat bawah, penuhkan air sampai tag dalam tempayan jatuh.
Kat sini, benefit team RM yang dapat. Kena pilih besar ke kecil. Team RM pilih besar, dapat tempayan besar, so team Idol dapat tempayan kecik.

3rd runner : Joongkook VS Minho
Lari berhalangan.

4th runner : Kwangsoo VS Chansung
Lari sambil bawak guni dan lontar guni melepasi palang.
Team RM dapat benefit ni, dorang pilih ringan, so dapat guni 10kg, while team Idol dapat guni 20kg.

5th runner : Jihyo VS Bora
Bawa dulang atas kepala. Atas dulang ada bola dengan selipar. Team Idol dapat benefit ini, dorang pilih bulat, so dorang dapat bola (yang senang jatuh dari dulang~ T_T), and team RM dapat selipar atas dulang.

6th runner : Jaesuk VS Minhyuk
Kena hidupkan api sampai menyala besar dan bakar kertas yang bungkus ayam panggang.

Last runner : Gary VS Hoya
Pakai baton dan lari terus ke garisan penamat.

Relay pun mula! Korang boleh agak saper yang menang~
Merayu kat Gary suruh tunggu~ kukukuku

YEAH! Team RM menang!!!


Okeh, habis dah panjang lebar sehari suntuk buat review Runningman je.
depressed2 onion head

Kay bai~
help onion head


Listening to :
INFINITE - Last Romeo
INFINITE - Shower
B1A4 - What's Going On
2PM - I'll Be Back
CN Blue - Can't Stop
SHINee - Everybody
SISTAR - Alone

No comments: