AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Wednesday, July 23, 2014

AKU PUNYA RPC


Assalamualaikum!
Pejam celik pejam celik (sambil mata terkebil-kebil), dah nak raya minggu depan. Preparation pun ada dalam 40% dah siap. Macam tak semangat nak raya je tahun ni. Maybe sebab aku dah tak dapat duit raya lagi kot....
bad atmosphere onion head
Soalan paling popular aku akan dengar bila balik kampung adalah, bila nak kahwin?
depressed2 onion head
Aku pun tak sedar umur aku ni dah boleh kahwin, sebab aku rasa sentiasa muda. Haha. Tips aku untuk menjawab bila dapat soalan ni adalah..."bila dah sampai masa. Tak sampai tak boleh kahwin." Kekekee.

Friday, July 18, 2014

RPC



Korang pernah tak rasa, bila korang tengok anime, korang nak diri korang ada dalam citer tu jugak? For example, korang seronok tengok Naruto, and dalam pada masa yang sama korang berangan korang ada dalam citer tu sekali? Pernah tak? Pernah tak? Kalau korang yang memang kaki berangan tiap kali tengok anime, korang memang geng aku!

Thursday, July 17, 2014

[Review: Anime] Arcana Famiglia

Osu~
Nak tau tak, aku dari awal tahun lepas tengok anime Durara!, sampai la ni tak habis-habis tengok lagi. Aku baru tengok sampai episod 7 kot. Haha. By the way, aku just layan Runningman episod 204 - Snow White. Kelakar tak kelakar jugak lah. Kelakar part Jihyo kena paksa makan epal bagi pengsan. Haha. Korang cepat-cepatlah tengok kalau belum tengok lagi.



Genre : Superpower, Action, Comedy, Romance
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None

Tuesday, July 15, 2014

[Review: Anime] Deadman Wonderland

Korang sangat sukakan anime bergenre kejam dan ganas? Deadman Wonderland sangat-sangat sesuai untuk korang. Tapi, AWAS! Kalau tak cukup berani, jangan tengok. Kang korang terbayang-bayang sampai masuk mimpi.


Genre : Superpower, Action, Sci-Fi, Thriller, Mystery, Psychological
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None

Monday, July 14, 2014

[Review: Anime] Brave 10

One more before prepare untuk berbuka. Actually, aku tengah happy buat itu ini sebab ada banyak masa hari ni. Tetiba bos pulak mesej bagi kerja. Macam tau-tau pulak aku tengah melompat keriangan~ T_T



Genre : Supernatural, Action, Romance, Comedy
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : Sarutobi Sasuke

[Review: Anime] Zetsuen no Tempest - The Civilization Blaster

Yo! Hari ni aku ada banyak masa free, so aku ingat nak update anime review. Baru-baru ni, aku cari bahan untuk anime yang aku rasa memang sepatutnya letak genre psychology, sebab banyak sangat term psycho dalam tu, sampai aku pun rasa cam nak psycho orang~



Genre : Supernatural, Action, Romance, Drama
Episode : 24
Star : 3/5
Fav Character : None

Saturday, July 12, 2014

[Review: Anime] Special A

Aku tak tidur pun malam ni sebab nak prepare sahur. Actually, aku kena tidur awal dalam pukul 10, 11 malam. Tapi tadi, mata tak ngantuk lagi. Aku kalau mata lepas pukul 12 still tak mau pejam lagi, memang aku tak tidur, takut terlepas sahur. Family aku yang lain, tahu bangun je lauk sahur dah siap. =.=



Genre : Shoujo, Romance, Comedy
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : Takishima Kei

[Review: Anime] Fate Zero

Aitt? Tiga review dalam satu hari? Haha. Cepat pulak aku buat kerja hari ni. Bukan cepat, tapi kan aku ada tak post dalam masa beberapa hari ni. Aku busy. Tapi dalam masa busy-busy tu pun, aku sempat-sempatkan cari masa untuk kumpul bahan buat post. Ingat aku main tulis post review ni je? Mak aih, computer kot otak aku ni kalau aku boleh save semua jalan cerita yang aku tengok. Haha. Computer pun boleh hang, ape tah lagi otak aku. T_T



Genre : Supernatural, Action, Romance, Drama
Episode : Season 1 – 13, Season 2 – 12
Star : 3/5
Fav Character : None

[Review: Anime] Brothers Conflict

Korang suka ikemen (lelaki handsome)?? Meh aku bagi korang satu anime yang penuh dengan ikemen~



Genre : Romance, Shoujo
Episode : 12
Star : 3/5
Fav Character : Asahina Natsume

[Review: Anime] Tokyo Ravens

Osu~
Kali ni nak review pasal anime Tokyo Ravens pulak. Aku habis tengok dalam 3 bulan lepas kot. Tapi citer ni tergantung. So maybe nanti akan ada season 2.



Genre : Supernatural, Action, Romance, Comedy
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : Ato Touji

Monday, July 7, 2014

[Review: Anime] Kimi ni Todoke

Review untuk kali yang kedua dalam 1 hari!! Aku hari ni ada lah sikit masa free, so aku buatlah lagi satu review. Aku, kalau boleh nak cepat-cepat habis buat review anime-anime yang aku dah tengok. Tak sabar nak share dengan korang. Hehehehehe.



Genre : Romance, Shoujo, Slice of Life, Comedy
Episode : 25
Star : 5/5
Fav Character : Kazehaya Shota

[Review: Anime] Guilty Crown

Okeh, hari ni aku nak review pasal siri anime Guilty Crown pulak.



Genre : Superpower, Action, Drama, Sci-Fi
Episode : 22
Star : 3/5
Fav Character : Ouma Shu

Sunday, July 6, 2014

[Review: Anime] Shaman King

Pernah tak korang tengok anime ni masa kecik-kecik dulu? Ala, anime ni ditayangkan sekali masa zaman Cardcaptor Sakura ngan Digimon. Time tu, aku tak habis tengok. Macam banyak skip episod je. Huhuhu. So, dua tahun lepas aku download citer ni dan tengok sekali lagi. Hehehe.



Genre : Supernatural, Superpower, action, comedy
Episode : 64
Star : 5/5
Fav Character : Asakura Yoh

Saturday, July 5, 2014

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 2

Sambungan dari part 1. Boleh tengok part 1 dekat sini.

Lepas tu Jinyoung pulak. Kena provok dengan Joongkook. Belum sempat mula dah buat body-gag, jatuh tergelincir~ Kekekekekeke

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 1

Kali ni aku nak review pasal my favorite variety show pulak. Tiba-tiba je dah sampai episod 201 ye tak? Hehehehehehe. Kenapa tak review episod lain? Sebabnya - malas dan tak ada masa. Banyak sangat nak kena review~
hell yes onion head
Actually, aku tengok episod ni dua minggu lepas. Ni, aku nak review pun, sebab my boys ada dalam episod kali ni as a guest~
admire2 onion head
Ngado eh! Hehehe



[Review: Anime] Free!

Helloooo!
hi onion head
Korang peminat sukan renang? Aku ada anime yang sesuai kalau korang suka sangat kat sukan ni. Actually, kalau korang tak suka pun, korang akan jadi terminat sekali tengok citer ni. PERCAYALAHHHHHHHH sebab aku pun tak minat sukan renang, tapi aku suka citer ni. Hoho~



Genre : Sport, Comedy
Episode : 12
Star : 5/5
Fav Character : Nanase Haruka

Thursday, July 3, 2014

[Review: Anime] Another

Osu! Hari ni aku nak review anime seram. Dah lah aku ni takut antoo. Sibuk gak nak tengok citer-citer camni. Nasib lah anime je, bukan citer real.
crying2 onion head
Dah lama dah aku tengok anime ni sebenarnya. Tahun lepas kot~(?) (=.=)


Genre : Thriller, Supernatural, Mystery, Drama
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None