AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Friday, June 27, 2014

Editing, Drawing & Coloring

Aku asyik post review anime je kan? Berturut pulak tu, banyak pulak masa nak buat semua tu. Huhu. Well, aku memang tengah banyak masa pun masa tu. Hehehe. But, next week, I will be back to my old schedule. Busy. Busy. Busy.
help onion head

Aku pernah cakap kat post aku yang sebelum ni, yang aku ada jumpa talent baru kan? Talent menonton anime~ pfffff~ Apa punya talent daaaa~ Budak kecik umur 1 tahun pun dah pandai tengok anime. Tapi anime suara melayu lah~ Kekekeke.

Thursday, June 26, 2014

[Review: Anime] Accel World

Anime ni aku habis tengok bulan lepas kalau tak silap aku. Sebelum ni tak nak tengok sebab hero nya tak handsome (bias muka handsome. Sila note. XD). Adik aku cakap citer ni lagi best dari Sword Art Online (creator orang yang sama). Tapi aku tetap tak nak jugak tengok. Sebab heronya. HERO-nya. Muka handsome adalah kriteria yang perlu ada dalam setiap anime yang aku nak tengok (pfff, bajet gojes pulak aku ni nak semua kacak-kacak je~) Tapi, aku kalah jugak~ Bila aku mintak citer kat sepupu aku, dia kata citer ni best~ Sangat best. Dan secara tak perasannya, aku pun meng-copy citer ni dalam HD aku.
Arrggh!!!crying3 onion head
Macam mana pulak aku boleh terpujuk kata-kata sepupu aku ni~ depressed2 onion head



Genre : Action, game, romance, drama, comedy, sci-fi
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : None

Wednesday, June 25, 2014

[Review: Anime] Ao no Exorcist

Ohaiyo~
Actually, dah berkurun aku habis tengok citer ni. Tapi masa tu tak ada idea pun nak buat review. Tak tahu pun camne. T_T



Genre : Action, Comedy, Drama, Fantasy, Supernatural
Episode : 25
Star : 4/5
Fav Character : Okumura Yukio

Tuesday, June 24, 2014

[Review: Anime] Akuma no Riddle

Aku baruuuuuu je habis tengok cerita ni. Cerita ni, habis ditayangkan di Jepun pada 19 Jun 2014. Tapi aku baru tengok episod akhir semalam. Heeeee.



Genre : Action
Episode : 12
Star : 3/5
Fav Character : None

Monday, June 23, 2014

[Review: Anime] Soul Eater

Osu!
Baru-baru ni aku tengok citer anime Soul Eater. So aku nak kongsi dan buat sikit review pasal siri ni. Boleh jugak jadi guide pada mereka yang ragu-ragu nak tengok citer ni, best ke tak best kan~ (n_n)



Genre : Mistery, action, comedy, supernatural
Episode : 51
Star : 4/5
Fav Character : Soul Eater Evans, Death The Kid & Franken Stein

Saturday, June 21, 2014

GENRE ANIME

Konnichiwa minna-san!
Hari ni aku nak tunjukkan genre anime yang kita semua pernah tonton (Yo yo oo~ je kata nak buat post next year~ =.=). Actually aku pun baru tahu pasal benda ni sebab aku baru setahun lebih aktif menonton anime ni (walaupun dah download anime selama 3 tahun. Wuwuwuw T_T ). Ok, jom kita tengok genre-genre anime beserta contoh anime yang aku dapat hasil kaji selidik aku~ (n_n). Korang pun boleh tau apa genre kegemaran korang~


ACTION
-Berunsurkan aksi/pertarungan. Biasanya mix dengan genre lain seperti comedy, adventure dan fantasy.
-Anime : Bleach, One Piece

ADVENTURE
-Berunsurkan pengembaraan di mana, watak dalam genre ini mengembara dan menerokai tempat-tempat baru. Selalunya mix dengan action.
-Anime : Fullmetal Alchemist, Pokemon

BISHOUNEN
-Berunsurkan homosexsuality dan mempunyai hubungan sosial yang sangat unik. Biasanya mix dengan slice of life. Watak anime lelaki dalam genre ini digambarkan sebagai seorang yang sangat kacak dan bergaya (yang memang akan cairkan hati perempuan lah kalau pandang~).
-Anime : Ouran High School Host Club, Fruit Basket

Thursday, June 19, 2014

[REVIEW] INFINITE - Last Romeo MV

Ok, hari ni aku nak buat review sikit pasal MV favorite kpop group aku, INFINITE - Last Romeo. Walaupun lambat, (sebab diorang dah keluarkan MV ni last May..haha) aku tetap nak buat gak. Ngehngeh~