AMARAN! BLOG INI MENGANDUNGI SPOILER. SILA BACA ATAS RISIKO ANDA SENDIRI.

Sunday, August 31, 2014

[Review: Anime] Beelzebub

Assalamualaikum. Salam kemerdekaan yang ke 57. Di sini lahirnya sebuah cinta~
Korang-korang semua mesti tengah sambut merdeka kat mana-mana kan. Panggung wayang ke, pantai ke, shopping mall ke, kat kenduri kahwin ke. Kan kan kan? Aku je lah yang terperuk kat rumah ni sengsorang kena tinggal ngan mak abah aku. Sobsob. Tapi tak apa, dapat jugak aku siapkan apa yang patut untuk post hari ni. Lama aku prepare untuk review kali ni. Dari raya, sampai laa ni baru siap. Huhuhuhu.


Genre : Superpower, Action, Comedy, Adventure, Fantasy
Episode : 60
Star : 4/5
Fav Character : None

Monday, August 11, 2014

[FanArt] Digimon - Tachikawa Mimi



Hari tu aku kemas barang-barang aku, and aku terjumpa old sketching of Tachikawa Mimi, watak dari anime Digimon Adventure. Bila aku tengok-tengok balik, buruk rupanya sketching aku ni. Hahaha. Yang atas yang aku scanned sketch paper, dan artline and color malam tadi. Aku try guna soft shading, tapi cam tak jadi je. T_T


Ni lah sketch yang aku buat lepas zaman SPM. Aku pun tak ingat lepas SPM ke lepas STPM. Yang penting lepas tamat sekolah. Huhuhuhu.


Friday, August 8, 2014

[Review: Anime] Vampire Knight

Konbanwa! Sejak raya ni, sikit je post yang aku buat. Huhuhu. Raya tu memang lah busy, tambah lagi busy kembar aku nak kahwin, kemas rumah, bukak perabot sane sini, nak bagi lapang rumah lah katakan. Nak buat review pun tak lepas-lepas. Ni ada masa free sikit, dapatlah aku buat sikit. Vampire Knight ni aku tengok tahun lepas (kot). Ada watak yang aku sebut dalam ni, tapi aku tak buat summary pasalnya sebab dia ada dalam season 2 je, bukan season 1. So, kena tunggu aku review yang season 2 pulak. Hehehe. Lepas ni aku nak try buat preview untuk anime yang panjang sikit episodnya. Anime yang dah lama aku tengok pun aku nak bubuh sekali dalam ni, macam Cardcaptor Sakura, Digimon (walaupun korang dah tahu citer tu macam mana. Hahahahaha).



Genre : Supernatural, Mystery, Action, Romance, Comedy
Episode : 13
Star : 5/5
Fav Character : Kiryuu Zero

Tuesday, August 5, 2014

[Drawing] Mata Anime Gaya Vampire Knight.



Saja aku lukis mata Kuran Kaname dari anime Vampire Knight ni. Gaya mata anime ni bagi aku tak susah, tapi banyak step nak kena buat (dah lah aku ni jenis manusia pemalas. Muahahaha). Banyak lagi boleh diperbaiki. Ni pun sebab tengah kumpul gambar nak buat review, tetiba datang akal nak try buat mata diorang. Aku pun nak try mata anime gaya Haikyuu!! dengan Ace of Diamond, sebab mata diorang cantik. Hehehe.

Sama tak, sama tak? Hmmm... Tak berapa nak menjadi sangat. Maybe sebab bulu mata dia kurang kot. Hahaha~
Next time aku bubuh bulu mata banyak-banyak sikit. Biar penuh bulu mata je.
evil smile onion head


Listening to : Ailee - I'll Show You


[Review : Anime] Psycho-Pass

Selamat Hari Raya!!! Masih lagi dalam mood berhari raya, tapi aku dah start kerja hari sabtu tadi. Huhu. Duit Raya terkumpul tahun ni adalah dalam RM200, tapi aku dah habiskan tadi beli speaker PC. Ngehehehehehehehehe. So sekarang aku nak review anime Psycho-Pass sebelum tidur~



Genre : Supernatural, Action, Sci-Fi, Thriller, Mystery, Psychological
Episode : 22
Star : 4/5
Fav Character : None

Wednesday, July 23, 2014

AKU PUNYA RPC


Assalamualaikum!
Pejam celik pejam celik (sambil mata terkebil-kebil), dah nak raya minggu depan. Preparation pun ada dalam 40% dah siap. Macam tak semangat nak raya je tahun ni. Maybe sebab aku dah tak dapat duit raya lagi kot....
bad atmosphere onion head
Soalan paling popular aku akan dengar bila balik kampung adalah, bila nak kahwin?
depressed2 onion head
Aku pun tak sedar umur aku ni dah boleh kahwin, sebab aku rasa sentiasa muda. Haha. Tips aku untuk menjawab bila dapat soalan ni adalah..."bila dah sampai masa. Tak sampai tak boleh kahwin." Kekekee.

Friday, July 18, 2014

RPC



Korang pernah tak rasa, bila korang tengok anime, korang nak diri korang ada dalam citer tu jugak? For example, korang seronok tengok Naruto, and dalam pada masa yang sama korang berangan korang ada dalam citer tu sekali? Pernah tak? Pernah tak? Kalau korang yang memang kaki berangan tiap kali tengok anime, korang memang geng aku!

Thursday, July 17, 2014

[Review: Anime] Arcana Famiglia

Osu~
Nak tau tak, aku dari awal tahun lepas tengok anime Durara!, sampai la ni tak habis-habis tengok lagi. Aku baru tengok sampai episod 7 kot. Haha. By the way, aku just layan Runningman episod 204 - Snow White. Kelakar tak kelakar jugak lah. Kelakar part Jihyo kena paksa makan epal bagi pengsan. Haha. Korang cepat-cepatlah tengok kalau belum tengok lagi.



Genre : Superpower, Action, Comedy, Romance
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None

Tuesday, July 15, 2014

[Review: Anime] Deadman Wonderland

Korang sangat sukakan anime bergenre kejam dan ganas? Deadman Wonderland sangat-sangat sesuai untuk korang. Tapi, AWAS! Kalau tak cukup berani, jangan tengok. Kang korang terbayang-bayang sampai masuk mimpi.


Genre : Superpower, Action, Sci-Fi, Thriller, Mystery, Psychological
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None

Monday, July 14, 2014

[Review: Anime] Brave 10

One more before prepare untuk berbuka. Actually, aku tengah happy buat itu ini sebab ada banyak masa hari ni. Tetiba bos pulak mesej bagi kerja. Macam tau-tau pulak aku tengah melompat keriangan~ T_T



Genre : Supernatural, Action, Romance, Comedy
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : Sarutobi Sasuke

[Review: Anime] Zetsuen no Tempest - The Civilization Blaster

Yo! Hari ni aku ada banyak masa free, so aku ingat nak update anime review. Baru-baru ni, aku cari bahan untuk anime yang aku rasa memang sepatutnya letak genre psychology, sebab banyak sangat term psycho dalam tu, sampai aku pun rasa cam nak psycho orang~



Genre : Supernatural, Action, Romance, Drama
Episode : 24
Star : 3/5
Fav Character : None

Saturday, July 12, 2014

[Review: Anime] Special A

Aku tak tidur pun malam ni sebab nak prepare sahur. Actually, aku kena tidur awal dalam pukul 10, 11 malam. Tapi tadi, mata tak ngantuk lagi. Aku kalau mata lepas pukul 12 still tak mau pejam lagi, memang aku tak tidur, takut terlepas sahur. Family aku yang lain, tahu bangun je lauk sahur dah siap. =.=



Genre : Shoujo, Romance, Comedy
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : Takishima Kei

[Review: Anime] Fate Zero

Aitt? Tiga review dalam satu hari? Haha. Cepat pulak aku buat kerja hari ni. Bukan cepat, tapi kan aku ada tak post dalam masa beberapa hari ni. Aku busy. Tapi dalam masa busy-busy tu pun, aku sempat-sempatkan cari masa untuk kumpul bahan buat post. Ingat aku main tulis post review ni je? Mak aih, computer kot otak aku ni kalau aku boleh save semua jalan cerita yang aku tengok. Haha. Computer pun boleh hang, ape tah lagi otak aku. T_T



Genre : Supernatural, Action, Romance, Drama
Episode : Season 1 – 13, Season 2 – 12
Star : 3/5
Fav Character : None

[Review: Anime] Brothers Conflict

Korang suka ikemen (lelaki handsome)?? Meh aku bagi korang satu anime yang penuh dengan ikemen~



Genre : Romance, Shoujo
Episode : 12
Star : 3/5
Fav Character : Asahina Natsume

[Review: Anime] Tokyo Ravens

Osu~
Kali ni nak review pasal anime Tokyo Ravens pulak. Aku habis tengok dalam 3 bulan lepas kot. Tapi citer ni tergantung. So maybe nanti akan ada season 2.



Genre : Supernatural, Action, Romance, Comedy
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : Ato Touji

Monday, July 7, 2014

[Review: Anime] Kimi ni Todoke

Review untuk kali yang kedua dalam 1 hari!! Aku hari ni ada lah sikit masa free, so aku buatlah lagi satu review. Aku, kalau boleh nak cepat-cepat habis buat review anime-anime yang aku dah tengok. Tak sabar nak share dengan korang. Hehehehehe.



Genre : Romance, Shoujo, Slice of Life, Comedy
Episode : 25
Star : 5/5
Fav Character : Kazehaya Shota

[Review: Anime] Guilty Crown

Okeh, hari ni aku nak review pasal siri anime Guilty Crown pulak.



Genre : Superpower, Action, Drama, Sci-Fi
Episode : 22
Star : 3/5
Fav Character : Ouma Shu

Sunday, July 6, 2014

[Review: Anime] Shaman King

Pernah tak korang tengok anime ni masa kecik-kecik dulu? Ala, anime ni ditayangkan sekali masa zaman Cardcaptor Sakura ngan Digimon. Time tu, aku tak habis tengok. Macam banyak skip episod je. Huhuhu. So, dua tahun lepas aku download citer ni dan tengok sekali lagi. Hehehe.



Genre : Supernatural, Superpower, action, comedy
Episode : 64
Star : 5/5
Fav Character : Asakura Yoh

Saturday, July 5, 2014

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 2

Sambungan dari part 1. Boleh tengok part 1 dekat sini.

Lepas tu Jinyoung pulak. Kena provok dengan Joongkook. Belum sempat mula dah buat body-gag, jatuh tergelincir~ Kekekekekeke

[REVIEW : VARIETY SHOW] RUNNINGMAN 201 - Part 1

Kali ni aku nak review pasal my favorite variety show pulak. Tiba-tiba je dah sampai episod 201 ye tak? Hehehehehehe. Kenapa tak review episod lain? Sebabnya - malas dan tak ada masa. Banyak sangat nak kena review~
hell yes onion head
Actually, aku tengok episod ni dua minggu lepas. Ni, aku nak review pun, sebab my boys ada dalam episod kali ni as a guest~
admire2 onion head
Ngado eh! Hehehe



[Review: Anime] Free!

Helloooo!
hi onion head
Korang peminat sukan renang? Aku ada anime yang sesuai kalau korang suka sangat kat sukan ni. Actually, kalau korang tak suka pun, korang akan jadi terminat sekali tengok citer ni. PERCAYALAHHHHHHHH sebab aku pun tak minat sukan renang, tapi aku suka citer ni. Hoho~



Genre : Sport, Comedy
Episode : 12
Star : 5/5
Fav Character : Nanase Haruka

Thursday, July 3, 2014

[Review: Anime] Another

Osu! Hari ni aku nak review anime seram. Dah lah aku ni takut antoo. Sibuk gak nak tengok citer-citer camni. Nasib lah anime je, bukan citer real.
crying2 onion head
Dah lama dah aku tengok anime ni sebenarnya. Tahun lepas kot~(?) (=.=)


Genre : Thriller, Supernatural, Mystery, Drama
Episode : 12
Star : 4/5
Fav Character : None

Friday, June 27, 2014

Editing, Drawing & Coloring

Aku asyik post review anime je kan? Berturut pulak tu, banyak pulak masa nak buat semua tu. Huhu. Well, aku memang tengah banyak masa pun masa tu. Hehehe. But, next week, I will be back to my old schedule. Busy. Busy. Busy.
help onion head

Aku pernah cakap kat post aku yang sebelum ni, yang aku ada jumpa talent baru kan? Talent menonton anime~ pfffff~ Apa punya talent daaaa~ Budak kecik umur 1 tahun pun dah pandai tengok anime. Tapi anime suara melayu lah~ Kekekeke.

Thursday, June 26, 2014

[Review: Anime] Accel World

Anime ni aku habis tengok bulan lepas kalau tak silap aku. Sebelum ni tak nak tengok sebab hero nya tak handsome (bias muka handsome. Sila note. XD). Adik aku cakap citer ni lagi best dari Sword Art Online (creator orang yang sama). Tapi aku tetap tak nak jugak tengok. Sebab heronya. HERO-nya. Muka handsome adalah kriteria yang perlu ada dalam setiap anime yang aku nak tengok (pfff, bajet gojes pulak aku ni nak semua kacak-kacak je~) Tapi, aku kalah jugak~ Bila aku mintak citer kat sepupu aku, dia kata citer ni best~ Sangat best. Dan secara tak perasannya, aku pun meng-copy citer ni dalam HD aku.
Arrggh!!!crying3 onion head
Macam mana pulak aku boleh terpujuk kata-kata sepupu aku ni~ depressed2 onion head



Genre : Action, game, romance, drama, comedy, sci-fi
Episode : 24
Star : 4/5
Fav Character : None

Wednesday, June 25, 2014

[Review: Anime] Ao no Exorcist

Ohaiyo~
Actually, dah berkurun aku habis tengok citer ni. Tapi masa tu tak ada idea pun nak buat review. Tak tahu pun camne. T_T



Genre : Action, Comedy, Drama, Fantasy, Supernatural
Episode : 25
Star : 4/5
Fav Character : Okumura Yukio

Tuesday, June 24, 2014

[Review: Anime] Akuma no Riddle

Aku baruuuuuu je habis tengok cerita ni. Cerita ni, habis ditayangkan di Jepun pada 19 Jun 2014. Tapi aku baru tengok episod akhir semalam. Heeeee.



Genre : Action
Episode : 12
Star : 3/5
Fav Character : None

Monday, June 23, 2014

[Review: Anime] Soul Eater

Osu!
Baru-baru ni aku tengok citer anime Soul Eater. So aku nak kongsi dan buat sikit review pasal siri ni. Boleh jugak jadi guide pada mereka yang ragu-ragu nak tengok citer ni, best ke tak best kan~ (n_n)



Genre : Mistery, action, comedy, supernatural
Episode : 51
Star : 4/5
Fav Character : Soul Eater Evans, Death The Kid & Franken Stein

Saturday, June 21, 2014

GENRE ANIME

Konnichiwa minna-san!
Hari ni aku nak tunjukkan genre anime yang kita semua pernah tonton (Yo yo oo~ je kata nak buat post next year~ =.=). Actually aku pun baru tahu pasal benda ni sebab aku baru setahun lebih aktif menonton anime ni (walaupun dah download anime selama 3 tahun. Wuwuwuw T_T ). Ok, jom kita tengok genre-genre anime beserta contoh anime yang aku dapat hasil kaji selidik aku~ (n_n). Korang pun boleh tau apa genre kegemaran korang~


ACTION
-Berunsurkan aksi/pertarungan. Biasanya mix dengan genre lain seperti comedy, adventure dan fantasy.
-Anime : Bleach, One Piece

ADVENTURE
-Berunsurkan pengembaraan di mana, watak dalam genre ini mengembara dan menerokai tempat-tempat baru. Selalunya mix dengan action.
-Anime : Fullmetal Alchemist, Pokemon

BISHOUNEN
-Berunsurkan homosexsuality dan mempunyai hubungan sosial yang sangat unik. Biasanya mix dengan slice of life. Watak anime lelaki dalam genre ini digambarkan sebagai seorang yang sangat kacak dan bergaya (yang memang akan cairkan hati perempuan lah kalau pandang~).
-Anime : Ouran High School Host Club, Fruit Basket

Thursday, June 19, 2014

[REVIEW] INFINITE - Last Romeo MV

Ok, hari ni aku nak buat review sikit pasal MV favorite kpop group aku, INFINITE - Last Romeo. Walaupun lambat, (sebab diorang dah keluarkan MV ni last May..haha) aku tetap nak buat gak. Ngehngeh~